dinsdag 30 december 2008

TIJD TUSSEN KERST EN OUD EN NIEUW

De tijd tussen Kerst en Oud en Nieuw is vaak een rustige tijd waarin de mensen zich nogal eens vervelen.Ik dacht laat ik daar eens verandering in brengen.
Het begon op zondagavond: Om 20.00 uur riep in nog naar mijn personeel...Dat is goed afgericht en deed gelijk de deur voor mij open, natuurlijk wil ik niet binnen komen. Het personeel is zo goed afgericht dat ze altijd op mijn geschreeuw afkomen...De avond wilde ik liever buiten doorbrengen...Eerst nog wat vangen voordat de hond van dat lekkere voer krijgt ( ook die is al goed afgericht en blijft mooi van het voer af tot ik klaar ben). Maar deze zondag verliep iets anders... Er was een meneer twee straten verder op die mij toch zielig vond joh, daar in de kou op straat. Ik heb die man mooi gefopt...Hij nam me mee naar binnen en overlaadde me mat aandacht en maandag belde hij de dierenbescherming ( moeilijk woord). Ik werd opgehaald en naar de kattenopvang gebracht.
Mijn baasjes zijn de hele dag aan het zoeken geweest want ik ben wel vaker een nacht aan de wandel maar maandag kwam ik mooi niet terug.
Al het personeel heeft slecht geslapen ( ik ook iets minder want er lag een grote jeweetwel kater onder me te snurken....). Dinsdag morgen ging het personeel bellen dat het een lieve lust was..Zij vonden me net voordat ik aan een avontuur in Apeldoorn zou gaan beginnen.
Nu ben ik weer thuis. Maar weet je wat het personeel heeft gedaan???
Een halsbandje met belletje en koker bij me omgedaan....Hoe moet ik nu op jacht?????
Zo dat was me een avontuur zo tussen de feestdagen.....

zondag 28 december 2008

VOORBIJ

Weken kijk je ernaar uit, zijn er voorbereidingen bij de meiden op school, op het werk en thuis.
En dan is het weer voorbij...
Soms vraag ik me af waar we het allemaal voor doen. Is die drukte nou echt zo nodig? Is het normaal dat je op de hoofdstraat al staat te wachten voor een parkeerplaats voor je auto om de Kerstboodschappen te halen??
Kerst geeft toch een boodschap van het liefhebben van je naasten maar hoort dat niet het hele jaar zo te zijn? Is het de commercie die gelukt probeert te verkopen? Maar geluk zit in jezelf...toch??
Een beetje een filosofische blog maar het schoot me zo te binnen op deze stralende, vriezende zondagochtend.

woensdag 24 december 2008

Het is nog erg donker en stil, binnen en buiten op straat...
Vele mensen liggen aan deze kant van de wereld nog te slapen een paar staan er vroeg op om te gaan werken. Ik wil een ieder werkend of vrij zeer FIJNE KERSTDAGEN wensen met de mensen die je liefhebt om je heen.

dinsdag 23 december 2008

TERUG

Vanmorgen om 6.45 uur ging de telefoon.
Cèntaine belde:"We staan nu in Arnhem en zijn om half 8 in Epe"...
Daar ging ik na een kop koffie op naar school.
Een voldaan en tevreden kind kreeg ik terug. Enthousiast, een beetje moe maar niet te moe om naar bed te gaan met een glimlach op haar gezicht. Voor haar kan de Kerstvakantie niet meer stuk!

BIJNA KERST.......STRESS??????

Het is bijna Kerst.
De versiering voor de kerstboom is klaar.Mijn buurjongen vind dat ik maar een heeeeeel rare boom heb, er zit niet een kerstbal in..
Bijna alle vrienden en kennissen hebben een kerstkaart gehad, op degen na die ik "zo" in de bus zou doen. Dit jaar niet allemaal een eigengemaakte kaart....WANT....

Ik ben erg druk bezig geweest om een Kerstquilt te maken. Enige bloggen geleden
( 5 september) wel te verstaan was de start van deze quilt.
En hij is zomaar op tijd af!
Ben was er niet erg blij mee want nu kon hij op stel en sprong naar de praxis om schilderijrails te kopen en natuurlijk moesten die ook hangen voordat hij om 13.00 uur moest gaan werken.
Dus Bea je kan op de thee komen om mijn quilt te bewonderen maar mag ik eerst mijn kerstboodschappen nog halen??
Want als je je ouders uitnodigt voor een Indonesische rijsttafel dan moet je de spullen wel in huis hebben....Eerste Kerstdag zitten de winkels ( begrijpelijk) dicht.
Het geeft wel een kicken gevoel om zo'n grote quilt af te hebben op naar de volgende UFO'S.




vrijdag 12 december 2008

DE DONKERE EN ZEER BEZIGE DAGEN VOOR DE KERST

Sinterklaas was nog niet goed en wel vertrokken of er volgenden al meer drukke maar wel erg gezellige dagen.. Maandagavond zijn Malea en Cèntaine met Cora( taxi chauffeur van Malea) naar Zwolle geweest. Natuurlijk ging ook ik mee voor de foto's... Christa ( de dochter van Cora ) doet de kappersopleiding en had modellen nodig. Het haar van Cèntaine en Malea was hier zeer geschikt voor.

Helaas mogen de meiden niet mee als examen model want dan moet je minimaal 15 jaar zijn. Wij vonden het er erg mooi uitzien maar was het voor een examengeweest dan waren Christa en haar vriendin beiden gezakt...

Natuurlijk gebeurter ook nog wat op quiltgebied...De kerstquilt is nu helemaal geknoopt en de binding zit er enkel aan moet deze nog vastzetten.
Het huis volgt ook steeds meer in Kerststemming ( foto's volgen nog..)


Dit is een waar gezegde!!
Dinsdagmorgen samen met de meiden van de bee voor het laatst dit jaar bijeen gekomen. Het was een erg gezellige ochtend maar had ik toen geweten wat er daarna gebeurdedat had ik er niet zo rustig gezeten..

Ben had de motor vooreen beurt weggebracht dus ik heb hem naar Eerbeek naar het werk gebracht want 's avonds moet ik op rapportbespreking komen voor Malea.
Sta ik heerlijk in de pannen te roeren staat Ben opeens voor mijn neus..
Het floepte zo uit mijn mond: "Wat doe jij hier en hoe ben je thuis gekomen??"
Het bleek dus dat hij door zijn rug was gegaan en door een collega thuis was gebracht..Moeder de gans was natuurlijk gevlogen..
Ik had net extra diensten toegezegd, Ben was toch overdag thuis. De kamer stond op zijn kop want er "moest"natuurlijk met kasten geschoven worden en geverft e.d.
Je kent dat wel en alles voor de Kerst ( er is anders geen ruimte voor zo'n grote quilt ).
Ook was er nog een rapportbespreking van Cèntaine en Levita. Maar toen had moeders ook nog een kerstworkshop staan.
Oftewel een echt rustige week voordat de drukste week van het jaar begint.

Gelukkig is alles deze week op zijn pootjes gekomen. Het huis is op een paar kleine dingen na opgeruimd en morgen ga ik de laatste kast verzetten zodat er ruimte is voor mijn kerstquilt. Vanmiddag is er wandcontactdoos veranderd dus nu kan het ook. ( wat zal die kast opgeruimd zijn straks, hij is zwaar dus moet eerst leeggehaald worden voordat hij verplaatst kan worden)
Laat het weekend nu maar komen.

En Ben????

Ach, hij is op dit moment echt oud..kan weinig beginnen en heeft ook nog een vrouw die hem plaagt.






vrijdag 5 december 2008

HEERLIJK AVONDJE IS (BIJNA) GEKOMEN

Vanaf het moment dat sinterklaas in Nederland aan kwam stond het bij ons in het teken van "Sinterklaas". Vele middagen en avonden zijn er voorbij gegaan voordat alle cadeautjes en surprises klaar waren.
Bij Ben op het werk mochten de kinderen tot en met 8 jaar bij de Sint komen. Dus voor Ximene was het de laatste keer. Ze wilde nog wel een liedje voor de Sint zingen.

Samen met mijn ouders, broers en schoonzusters vierden we vorige week zondag Sinterklaas.
En Sinterklaas had voor iedereen een cadeautje meegenomen.




Ximene is elk jaar zo blij als ze de letter X krijgt. Het eerste jaar dat ze het Sinterklaasfeest bewust meemaakte was er nog geen X te krijgen, ze was toen zo verdrietig en dat heeft zo'n impact op haar gehad.

Natuurlijk vierden we Sinterklaas als gezin ook. Sterker nog ons gezin wordt alweer uitgebreid...Mike zag er vreselijk tegenop en had erge dingen van ons verwacht maar gelukkig waren er beschaafde surprises.




Zelf heb ik een boek van Katie Fforde gekregen. Een roman wat je heerlijk wegleest bij de houtkachel en een kop thee.





Malea was ook erg blij. Haar leven bestaat uit paarden en dit is het eerste boek van een ( voor haar) nieuwe paarden serie.






Ook Levita was erg blij....Sinterklaas had de maat alleen niet goed.