vrijdag 31 oktober 2008

Bij thuiskomst uit mijn werk trof ik een erg leuke envelop op de deurmat.
Van Wil heb ik allerliefste patroontjes gekregen voor candlewicking.
Later zie je wat ik tijdens de cursus heb gemaakt afgelopen dinsdag.
Woensdagmiddag...
Samen met Laura ( een vriendin ) en Ximene een paperpiecing hartje gemaakt. Deze is van Laura.

En deze van Ximene. Ze mocht zelf de stofjes bij elkaar zoeken. Natuurlijk mocht er ook een geurtje lavendel of rozen in... Het is maar goed dat er geen reukcomputers zijn want je stinkt dan weg....



Vanmorgen weer lekker achter de naaimachine gezeten. De voorbereiding van blok 6 Butterfly garden afgerond. 36 lapjes versneden op 1 1/2 inch en weer aan elkaar genaaid. Nu de stitchery en de applicatie nog....



En dit is nu candlewicking. Erg leuk om te doen en super ontspannen. Een betere close-up lukte niet met mijn digicamera. Uiteindelijk wordt dit een kussen.
En nu weer aan het werk Ximene heeft een snee in haar vinger....Waar blijven toch al die pleisters????




maandag 20 oktober 2008

GEZINSUITBREIDING

Er zijn wel 100 redenen om te bedenken waarom er geen gezinsuitbreiding zou komen.....Maar er is een goede reden om het wel te doen. Onze achterburen hebben konijnen en de muizen halen bij ons het nest materiaal op uit de schuur en maken nestjes maar eten doen ze bij de buren dus muizetarwe heeft geen zin en het zijn zeer intelligente muizen want ze lopen om de klem heen....
Daarom kwam er toch gezinsuitbreiding. Moke (want zo heet zij) mag niet op de bank maar ze was er nog geen uur en had iedereen al voor zich gewonnen.....


Ze is toch ook wel erg schattig hè???
Bojo onze hond is er de hele dag druk mee om Moke in de gaten te houden. Moke daarentegen trekt zich van niets en niemand wat aan en gaat haar eigen gang. Op dit moment ligt Moke in het mandje met aanmaakhout en Bojo ligt ervoor. Het is wel te hopen dat Bojo een sterk hart heeft want zij schrikt zich elke keer rot van de kat en kan zelfs achteruit spingen.....
Er zullen nog wel meer belevenissen volgen.


donderdag 16 oktober 2008

VERVELEN

Toen ik uit mijn werk kwam bleek dat Ben alles qua huishoudelijkwerk al had gedaan...Na een lunch verveelde de meiden en ik me een beetje ( erg hè). Maar nu kwam ik een erg leuke site tegen waar je je foto kunt laten bewerken. Hoe zou jij eruit hebben gezien in de jaren 60, 70 en 80???
Bekijk het nu.
Cèntaine zag er zo uit als ze in 1950 had geleefd.
Dit naar aanleiding van de onderstaande foto, grappig hè.
En zo hebben we een gezellige middag. Wie verveelde zich?????


dinsdag 14 oktober 2008

Ondanks alle verjaardagen was er ook nog tijd om te handwerken.
Hier zie je blok 9 van capricorn.
Dit is het extra blokje maar deze vond ik leuker dan het blokje van oktober.

Vandaag bij de singer op cursus geweest en daar candle wicking geleerd. Over 2 weken "moet" het af zijn. Dus voor die tijd laat ik vast nog wel een foto zien.
Ook kon ik het niet laten.......Bij buttonberry hadden ze leuke patronen van Leanne's House. Lang heb ik ernaar gekeken en dacht: " ik koop ze niet" maar vanmiddag kon ik het niet laten. Dus volgende week valt er weer een leuk cadeautje op de mat. Met de patroontjes had ik al ideeën......
Waar kan ik op het wereld wijde web tijd regelen??????



maandag 13 oktober 2008

AEROBIC

Zie je dat meisje in het midden achteraan??
Dat is Ximene die een optreden had met aerobic tijdens de clubkampioenschap van de gymnastiek vereniging....De foto is niet zo mooi maar Ximene mag niet ontbreken op de weblog toch......

Dat was onze zaterdagmiddag en gisteren kwam de verjaardagsvisite voor Cèntaine haar verjaardag.
Al met al een gezellig druk weekend, gelukkig hebben de meiden vakantie en kunnen ze uitslapen.....
Vandaag mocht ik weer gewoon werken!! Wat een rust...

Morgen ga ik bij de singer een cursus candle wicking volgen. Ik ben zeer benieuwd hoe dat gaat.
Moet er dus aan denken om de camera mee te nemen.

vrijdag 10 oktober 2008

VERVOLG 2

Vandaag is Malea jarig.
11 jaar!!!!
Woensdag hebben we het feestje al gehouden en vandaag is het voor de familie en vrienden.
Eerlijk gezegd kostte het ons wat moeite om wakker te worden vanmorgen na 2 dagen feest maar we waren gelukkig nog op tijd voor de taxi. Ik was alleen de schooltas vergeten te pakken maar dat was snel opgelost.
Nu snel vlees braden en alles aan kant maken voordat de invasie komt. Na 2 dagen een snelle hap te hebben gegeten gaan we vandaag aan de boerenkool. O, ja we bakken ook nog 2 appeltaarten want normaal gaat Malea op vrijdag naar de zorgboerderij en daar wil ze natuurlijk wel trakteren.
Let's party !!

donderdag 9 oktober 2008

9 Oktober, Cèntaine jarig

Vandaag is Cèntaine 13 jaar geworden!!!!!!!
Wat een leeftijd.
We hadden haar voor de gek gehouden en gezegd dat we om 5.15 uur kwamen zingen. Ben moet n.l. om 5.30 uur naar het werk.....Gelukkig voor haar en ons kwamen we gewoon om 7.00 uur zingen. Ze had namelijk ook de eerste twee uur vrij.
Vanmiddag komen alle meiden uit de klas en een aantal vriendinnen van de basisschool "maar"18 pubers.......
En het blijft allemaal meeeten.

woensdag 8 oktober 2008

VERVOLG 1

Eindelijk is de qwillow of toverkussen klaar. Net om 12.15 uur voordat het kinderfeestje van Malea begint.
Hier zie je het als kussen.
En hier zie je de quilt. Dus als het koud is wikkel je jezelf lekker in de quilt en na afloop vouw je de quilt om tot kussen.

Hier zie je Malea met haar vriendinnen. Ze gaf vanmiddag haar kinderfeestje want vrijdag is ze jarig. Het zal wel door de vermoeidheid komen maar ik heb de foto's in de verkeerde volgorde geplaatst....
De dames en een heer hebben voltige ( gymnastiek) op Kjoebie gedaan en na afloop werden ze naar huis gebracht met paard en wagen.


De foto spreekt voor zich.....



Er moesten allemaal verschillende oefeningen gedaan worden. Nadat iedereen had geoefend werd er een wedstrijd gehouden. En was er een prijs uitreiking. De kids hebben genoten.






Maar natuurlijk gaf iedereen op Demi na het cadeautje ( Demi had haar cadeautje verstopt en gaf het tijdens het eten, Malea had het niet eens gemist zo is ze verwend).




zondag 5 oktober 2008

MIJMERINGEN

Vanmorgen met het wakker worden en de wind buiten door de bomen horen razen moest ik even aan de afgelopen week denken......
Zaterdag met Malea naar Mevr. Kooy geweest. Malea rijdt hier paard en Mevr. Kooy werd 80 jaar. De inderen die bij haar paardrijden hebben een verhaal bedacht en natuurlijk spelen de aarden daar een hoofdrol in mee. Voor Malea was dit best eng want er waren heel veel ouders die kwamen kijken maar ze heeft genoten.
Even op een moment dat het rustig bedacht ik dat het best leuk zou zijn om een kerstquilt te maken, het liefst voor deze kerst klaar. Enkele blogs terug had ik de stofjes al laten zien.

Ik heb het patroon van Rosalie Quinlan gebruikt alleen de maten aangepast en de rand erom heen van Truly Scrumptious gebruikt. Die van Rosalie vond ik minder mooi.



Inmiddels zijn blok 1, 2, 3 klaar en aan elkaar genaaid. Toen was het dmc op maar dat probleem was snel opgelost.



Donderdag kwam er met een dikke plof op de mat dit pakketje van Wil met een lief briefje.
Ergens moet er toch een momentje zijn om hem te maken .




Vrijdag tijdens de hond uitlaten om 8.00 uur zag ik deze paddestoelen natuurlijk geen fototoestel bij me dus later maar terug ( met hond, vind 'ie niet erg) om een foto te maken.
De herfst is dus echt begonnen ook aan de storm van afgelopen nacht te merken.
Het was fijn om zo te kunnen mijmeren....En daarna de gedachte "lekker ik heb vakantie".
Het word geen rustige week van Cèntaine en Malea zijn deze week jarig....
Wordt vervolgd.