maandag 25 augustus 2008

VAKANTIE PERIKELEN

We zijn alweer begonnen aan onze laatste week vakantie...Wat gaat de tijd toch snel.
De zolder schiet al mooi op. Ben is nu bezig om alles te schilderen.
Maarhet quiltleven staat ook niet stil.
Afgelopen week blok 6van Truly Scrumptious ontvangen.
Elke maand verpakken de dames van Buttonberry dit erg leuk.
Het lijkt net of je elke maand jarig bent met zo'n pakje.

Ziedaar blok 6.
Natuurlijk ook gewerkt aan blok 8 van capricornquilts.
Met deze twee bommen loop ik gelijk alleen Butterfly garden loopt erg achter. Ik vind het erg moeilijk om tijd in de vakantie te vinden om te naaien ( in de woonkamer omdat we nog aan het verbouwen zijn ) en er lopen, zitten, hangen vele kinderen om me heen.



Toch deze week nog even tijd gevonden om dit miniquiltje te maken. We zijn inmiddels bij deze mensen op visite geweest en hebben hun supermooie tuin bewonderd!!!
Dus kan het cadeautje nu op mijn weblog.
Morgen op naar de ikea om bedden te kopen!!!!
Er komt schot in de zolder!!!!!!!!



donderdag 14 augustus 2008

VAKANTIE

Voor ons is afgelopen maandag ook de vakantie ( eindelijk) begonnen.
Het wordt dit jaar wel een werkvakantie maar dat geeft niet.
Het aftimmeren van de zolder is bijna klaar. De afdeklatjes moeten nog geplaatst worden en dan begint het schilderen en sauzen......Als de gordijnrails hangen kan ik eindelijk aan de slag om de gordijnen te naaien. ( was het maar zover...ongeduldig ben ik hè??)
Dinsdag kwam het zevende blok van Butterfly garden binnen....

En blok 8 van capricornquilts is uit....

Ik kon het niet laten en heb een patroon bij bee sew whimsical besteld ( een aanrader!!)


En hier is het patroon een ( vind ik) erg leuke quilt met stitchery. Ik twijfel nog of dit een kraamcadeau moet worden.....


En bij het patroon zat nog een extraatje.
Een klein stitchery patroon met de achtergrondstof een knoop en een yoyo.
Waarom zou ik zo snel de gordijnen willen maken???
Er ligt nog zat handwerk op mij te wachten........
Vandaag gaan we eerst maar eens naar mijn ouders....Daar kwamen we alleen maar de kinderen brengen als we moesten werken..Ik kan me niet meer heugen wanneer we er "gewoon"op visite zijn geweest..





donderdag 7 augustus 2008

SLAPELOZE NACHT

Dit diertje heeft ervoor gezorgd dat wij een slapeloze nacht hebben.
Gisterenavond gingen we lekker slapen....
Midden in de nacht moest ik naar het toilet...En daar hoorde ik traptreden..Was het Ben die aan het slaapwandelen was ( wat gewoon is). Nee, hij zat rechtop in bed toen ik er weer indook. Ben stapt uit bed en loopt naar beneden.......Er liep iets over de vensterbank ( dacht ik) .....Was dat een rat???? Dat had ik woensdagavond op de tv gezien er is een overlast door ratten..HET zal toch niet??????
Ik doe de lamp aan, vlieg mijn bed uit en ren de slaapkamer uit ondertussen gooi ik de slaapkamerdeur dicht..naar beneden, ik:" er loopt iets over de vensterbank"??!!
Wij samen naar boven, voorzichtig e deur opengedaan. En ja hoor, daar vloog een vleermuis door onze slaapkamer.
Maar hoe krijg je die eruit om 1.30 uur.
Ben heeft de lamp uitgedaan en we zijn naar beneden gegaan, daar de buitenlamp aan gedaan, weer naar boven voorzichtig de deur open en naar het raam. Deze wijd opengezet en het gordijn open. Wij weg want het was doodeng, weer naar beneden en buiten wachten tot hij was weggevlogen. Maar zie dan de slaap nog maar weer eens te pakken te krijgen.
Gelukkig zijn er ook nog rustige dagen.....
Afgelopen zondag zijn we naar de boekenmarkt geweest in Deventer.

Het leverde voor Malea 12 boeken op ( ik had me al vergist in de hoeveelheid, dacht eerst dat het er 14 waren) en voor Ximene 24 boeken. Ja, het aantal klopt echt en er zijn al boeken uit.

Ben heeft nu de serie van Ludlum kompleet dus iedereen is weer happy.

Hier zie je alle kinderboeken. Bojo staat er ook bij op. Zij wil graag aan tafel zitten, dat mag soms maar nooit met het eten.

Zondag ook de capricorn stitchery afgemaakt van de maand juli.



zaterdag 2 augustus 2008

ZOMERVAKANTIE

Nu de kinderen vakantie hebben kom ik erachter dat ik erg weinig blog...Toch ligt het quilten niet stil. Dit wordt een toverkussen voor Cèntaine. Het bestaat uit 68 blokken waar een bloem op gequilt wordt. Nog 4 te gaan en dan zijn alle bloemen klaar.

Als de bloemen erop zitten ga ik het kussen maken. Dit worden 4 bloemen op deze groene stof en dan apliqueren.
Natuurlijk ontving ik deze maand deTruly Scrumptious BOM. Hij ligt er nog. Eerst "moet" de quilt van Cèntaine af.



Natuurlijk kon ik het niet laten om iets te bestellen...
Een heerlijk boek om door te bladeren en te bedenken wat ik ga maken. Zal ik de huisjesquilt aanpassen en maken voor mijn schoonzuster ( zij is zwanger ) of maak ik toch iets anders.....



Dit is Gijs. Gijs woont bij de achterneef van mijn man, twee straten verderop. Neef is met vakantie en wij verzorgen de hond...Gijs besloot om mee te komen. De goudvissen vonden het iets minder. Karel de kat van de buren beschouwd ons huis en tuin als de zijne...
Dit leverde de nodige gevechten op en wij dachten met Gijs naar de dierenarts te moeten.....



De hele week hebben Boy ( labrador) en Bojo ( bordercollie) zich prima vermaakt. De tuin meerdere malen omgeploegd. Vele stokken geapporteerd, rondjes gelopen op het uitlaatveld enz.





Maar vandaag ging het tijdens het spelen mis. Bojo had het oor van Boy vast en Boy trok zijn hoofd weg... gevolg 3 hechtingen. Boy vindt zichzelf zielig. De liefde tussen de twee honden is niet over hoor, voordat de hechtingen erin zaten ( we moesten even wachten voordat we bij de dierenarts terecht konden) waren de honden alweer druk met elkaar aan het spelen en mijn angst was dat ze elkaars oor weer zouden grijpen wat de wond nog groter zou maken.
(Voor de rekening van de dierenarts had ik heeeeel veeeeeel stofjes kunnen kopen.)